Kako izbrati primerno LED osvetlitev?

  • LED razsvetljava v spalnici

V spalnici si večina ljudi želi sproščeno in mirno vzdušje, zato se moramo izogibat hladnim modrim svetlobnim valovom, ki so podobni zunanji naravni svetlobi. Toplejše LED barve povzročijo produkcijo melatonina, ki ga potrebujemo za udoben spanec. Ste nočni bralec? V tem primer priporočamo uporabo nočne svetilke z nevtralno barvo, ki ustvarja boljši kontrast za branje.

Priporočena skupna svetilnost – 1500 do 4000 lumnov

Priporočena barvna temperatura – 2700K

  • LED razsvetljava v domači pisarni

Pri razsvetljavi domače pisarne želimo zagotoviti, da luči maksimirajo našo produktivnost v prostoru. Hladnejše LED barve poskrbijo za povečano produkcijo serotonina, ki skrbi za osredotočenost in energijo. Pri postavitvi izberite mesto, ki ne povzroča odseva v zaslonu računalnika.

Priporočena skupna svetilnost – 3000 do 6000 lumnov

Priporočena barvna temperatura – 4500K

  • LED razsvetljava v dnevni sobi

Dnevna soba je priljubljen prostor za sprostitev. Ne glede na to ali gledate film, ali pa se pogovarjate s prijatelji, je pomembno, da v dnevni sobi namestite mešanico svetlobnih virov, ki jih lahko prilagodite kadar koli je to potrebno. Tako, kot v spalnici je priporočljivo, da se izognemo svetlobnim virom, ki oddajajo hladne modre svetlobne valove, ker nam dajejo energijo. Nastavljive žaromete lahko usmerite na stene, da osvetlite umetnine, družinske fotografije, ali pa preprosto zmanjšate bleščanje na televizorju. Pozicijske svetilke na stenah ali stropih so prav tako odličen način za odpravo neželenih senc.

Priporočena skupna svetilnost – 1500 do 3000 lumnov

Priporočena barvna temperatura – 2700K

  • LED razsvetljava v jedilnici

Ob prijetnem obroku z družino, ali gosti ne želimo, da bi bila osvetlitev preveč agresivna, prav tako si zagotovo tudi ne želimo, da bi bilo preveč temno. Ne glede na to, ali gre za pozno kosilo, ali večerjo lahko pravilno dimenzionirani nadgradni elementi omogočajo popolno svetilnost kadarkoli v dnevu. Za jedilnico priporočamo tople in nevtralne tone, ki ustvarjajo popoln ambient.

Priporočena skupna svetilnost – 3000 do 6000 lumnov

Priporočena barvna temperatura – 2700 do 4500K

  • LED razsvetljava v kuhinji

Kuhinja je dejansko delovni prostor. Mnogi od nas začenjamo dan v kuhinji, tako da bodo svetilke, ki oddajajo hladno modro svetlobo čez delovne pulte pomagale, da se prebudimo ob pripravi zajtrka. Če imate v svoji kuhinji tudi mizo, lahko zatemnjena stranska osvetlitev ustvari prijeten ambient, ki uravnava svetlejše modre luči preko kuhinjskih pultov.

Priporočena skupna svetilnost – 4000 do 8000 lumnov

Priporočena barvna temperatura – 2700 do 6000K

  • LED razsvetljava v kopalnici

Preden se odpravimo v šolo, ali službo, se nas večina ustavi v kopalnici pred ogledalom. V idealnem primeru želimo, da osvetlitev prihaja okoli ogledala in ne samo iz vrha.

Priporočena skupna svetilnost – 4000 do 8000 lumnov

Priporočena barvna temperatura – 2700 do 6000K

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading...