Montaža LED trakov

Montaža LED trakov

Pogosto vprašanje na trgu LED trakov je: Kako montirati LED trakove in ostalo opremo? Montaža je popolnoma preprosta. Pred samo montažo vam svetujemo, da si preberete naša članka KAKŠNE LED TRAKOVE, NAPAJALNIKE, KRMILNIKE POTREBUJEM… in VEZAVA LED TRAKOV, KRMILNIKOV, STIKAL, OJAČEVALCEV…

Pred montažo LED trakov:

Po montaži LED trakov:

MONTAŽA V NEKAJ KORAKIH:

KORAK ŠT. 1: PREIZKUS LED TRAKOV PRED MONTAŽO

Pred samo montažo LED trakov vam svetujemo, da preizkusite LED trakove preden jih razrežete in pritrdite na površino:

  • Odvijete LED trak iz koluta
  • LED trak povežete z napajalnikom in vklopite napajalnik
  • Če LED trakovi ne zasvetijo, preverite povezave
  • Ko LED trakovi svetijo, se vprašajte: So dovolj svetli? Bom potreboval zatemnilnik, da zmanjšam svetilnost? Je barva LED traku takšna, kot jo želim?
  • Ko ste prepričani, da vam odgovori na zgornja vprašanja ustrezajo, lahko nadaljujete na naslednji korak. V primeru, da imate težave, ali dodatna vprašanja nas brez težav kontaktirajte.

KORAK ŠT. 2: IZMERITE IN ODREŽITE

Pred montažo izmerite kakšno dolžino LED traku potrebujete in odrežite LED trak na želeno dolžino. LED trak odrežite z ostrimi škarjami.

Pozor: LED trakovi se lahko režejo samo na mestih označenih za razrez:

KORAK ŠT. 3: PRIPRAVITE KABELSKE POVEZAVE

Pred montažo LED traku pripravite priključne in povezovalne kable za povezavo med LED trakovi, napajalniki, krmilniki in zatemnilniki. Priključne kable lahko na LED trakove zaspajkate, če pa niste vešči v spajkanju, pa vam svetujemo uporabo posebnih konektorjev in kabelskih setov za preprosto povezovanje brez spajkanja:

Konektorji za povezovanje med LED trakovi, napajalniki in zatemnilniki (LED trakovi so že opremljeni z dvema priključnima kabloma na začetku in koncu LED traku):

 

 

Korektorji za povezovanje LED trakov med seboj:

 

KORAK ŠT. 4: MONTAŽA LED TRAKOV

Vsi LED trakovi v naši ponudbi so opremljeni z lepilnim trakom, kateri omogoča montažo LED trakov na vse ravne površine. PRED MONTAŽO OBRIŠITE POVRŠINO, NA KATERO SE BO NALEPIL LED TRAK! Površina mora biti čista, brez prahu in umazanij, sicer se bo LED trak čez čas odlepil.

Iz LED traku odlepimo zaščitno plast lepilnega traku in LED trak prilepimo na želeno površino:

KORAK ŠT. 5: LED TRAK POVEŽEMO Z NAPAJALNIKOM, ZATEMNILNIKOM, KRMILNIKOM…

LED trak povežemo z napajalnikom, med napajalnik in LED trak pa vežemo zatemnilnik in krmilnik v primeru, da ju bomo uporabili.

Nasvete o vezavi LED trakov najdete v članku VEZAVA LED TRAKOV, KRMILNIKOV, STIKAL, OJAČEVALCEV…

KORAK ŠT. 6: VKLOPIMO LED TRAKOVE

In še zadnji korak, katerega se najbolj veselimo – vklopimo našo novo razsvetljavo in si nastavimo svetilnost, kakršno želimo (v primeru, da smo namestili zatemnilnik, ali krmilnik seveda). V primeru, da LED trakovi ne delujejo, vam svetujemo, da preverite povezave med konektorji. Obstajajo možnosti, da konektorji nimajo dobrega stika z LED trakom, da ste zamenjali polariteto žic…

Upamo, da smo vam s tem člankom vsaj malo pomagali pri montaži LED trakov. V primeru dodatnih vprašanj nas brez skrbi pokličite na 040122640, ali pišite na [email protected] in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading...