Zakaj izbrati LED razsvetljavo ?

Proizvajalci LED diod so naredili ogromen napredek v LED tehnologiji in dizajnu, kar se odraža v vedno večjem obsegu uporabe LED tehnologije z večjo življenjsko dobo in občutno manjšo porabo električne energije, kar posledično prispeva tudi k ohranitvi našega okolja.

5 najpomembnejših razlogov zakaj izbrati LED razsvetljavo:

1.

 

Energijska učinkovitost: 

LED razsvetljava porabi občutno manj električne energije, kot standardne žarnice in svetleče cevi, kar vodi do znatno zmanjšanih stroškov energije. Kljub očitni razliki v začetni ceni, uporaba LED svetil dramatično zmanjša stroške. V določenih primerih tudi do 80% samo z zmanjšanjem porabe električne energije.

2.

Dolga življenjska doba in zanesljivost:

Dejanska življenjska doba v urah je v veliki meri odvisna od hlajenja LED, vendar večina proizvajalcev zagotavlja življenjsko dobo LED samih do 30.000 ur, medtem ko tradicionalne žarnice izgorijo že po nekaj tisoč urah delovanja. LED svetila so energijsko učinkovitejša, ker za doseganje enake svetilnosti, kot navadne žarnice porabimo dosti manj električne energije. Imajo desetkratno življenjsko dobo, kot navadne žarnice in takoj ob zagonu začnejo delovati s polno svetilnostjo.

3.

Okolju prijazno

Ne samo, da LED svetila potrebujejo manj energije in materiala za izdelavo, prav tako tudi ne vsebujejo toksičnega živega srebra, ki ga pogosto najdemo v fluorescenčnih žarnicah. Manjša poraba LED svetil je tudi dosti bolj primerna v uporabi z alternativnim pridobivanjem električne energije, kot so solarni moduli in vetrne turbine. LED svetila zahtevajo veliko manj energije za proizvodnjo, kot drugi viri svetlobe, kar še dodatno zmanjšuje vpliv umetnega razsvetljevanja na okolje.

4.

Tehnologija in barve

Tehnologija uporabljena pri LED svetilih barve zelo približa naravnim, kar zagotavlja visok indeks barvnega upodabljanja (CRI), ki je pomemben dejavnik za vsako maloprodajno trgovino, kjer je predstavitev izdelka ključna. LED svetlobni viri so zelo kakovostni in ponujajo veliko večjo izbiro barv in barvnih odtenkov, kot tradicionalna razsvetljava, vključno s čudovito toplo belo svetlobo. Tehnologija LED predstavlja neskončne možnosti inovativne aplikacije osvetlitve, saj osvetlitev ni samo funkcionalna, ampak tudi močno in strateško orodje za vse vrste poslov.

 

5.

Varnost

Nizka raven toplote, ki jo povzročajo LED svetila pomeni veliko varnejši vir svetlobe. LED svetila so brez stekla, ki bi se zlomilo, brez vročih ohišij, brez plinov in brez škodljivih hlapov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading...